Daudzajiem veidiem, kā garšīgi pagatavot kartupeļus, vari droši pievienot arī šo lielisko kartupeļu “Akordeona” recepti!
Sastāvdaļas
4 prāvi kartupeļi
60 g sviesta
1 daiviņa ķiploka
Sāls, malti melnie pipari pēc garšas
4 šķēlītes bekona
100 g rīvēta Čedaras tipa siera
100 ml krējuma
Daži zaļie lociņi
Pagatavošana
Kartupeļus rūpīgi nomazgā, izdara daudz dziļu, vertikālu iegriezumu.
Liek kartupeļus un pannas un pilda dažus iegriezumus ar sviestu un plānām ķiploka šķēlītēm.
Pēc garšas pārkaisa ar sāli un pipariem.
Liek cepties līdz 200 grādiem sakarsētā cepeškrāsnī aptuveni 1 stundu.
Pa to laiku apcep bekonu un sagriež smalkākos gabaliņos.
Izņem kartupeļus, pilda ar sieru un bekonu, liek atpakaļ cepeškrāsnī vēl uz 5 minūtēm, lai siers izkustu.
Pasniedz ar krējumu un kapātiem lociņiem.